Aktivko - Body Temple

ŠKOLICA SPORTA “AKTIVKO”

Zašto je važno decu usmeravati na sport i vežbanje kroz različite rekreativne aktivnosti?

U periodu rasta i razvoja dece od izuzetnog je značaja bavljanje fizičkom aktivnošću. Svaka grupno organizovana sportsko-rekreativna aktivnost (odbojka, košarka, borilački sportovi, plivanje, ples, gimnastika i ostale aktivnosti dece) ima jednu zajedničku i veoma važnu funkciju, a to je svestrani razvoj ličnosti. Fizičko vaspitanje kao sastavni deo svih sportskih aktivnosti dece je proces u kome se ne može govoriti odvojeno o fizičkom, intelektualnom, moralnom, estetskom i radnom vaspitanju dece.

AKTIVKO je program rekreativnog vežbanja za decu uzrasta od 3-5 i 5-7 godina, osmišljen tako da kroz edukativne igre i razne motoričke zadatke deci omogući da steknu i usavršavaju osnovne fizičke sposobnosti kao što su snaga, izdržljivost, koordinacija, brzina, fleksibilnost, preciznost i ravnoteža. Pokret kao osnovna biološka potreba čoveka predstavlja osnovni stimulator rasta i razvoja dece. Elementi koji se koriste u radu na našim časovima podrazumevaju sistem posebno odabranih vežbi i metoda kojima se podstiče pre svega SKLADAN TELESNI RAZVOJ DETETA . Posebno ističemo da na kognitivni razvoj dece važan uticaj ima društveno okruženje, kako njihova interakcija sa drugom decom tako i sa odraslima – trenerom i roditeljima. Kod dece je veoma važno podsticati razvoj socijalnih veština od najranijeg detinjstva. Druženje kroz sport i igru sa vršnjacima svakako doprinosi tome, dok istovremeno  pozitivno deluje na razvoj njihove samostalnosti, kritičkog mišljenja i emotivne stabilnosti.

Program obuhvata:

  • vežbe izvedene iz prirodnih oblika kretanja (trčanje, skakanje, puzanje,penjanje, provlačenje…)
  • osnove tehnike sportskih disciplina ( fudbal, košarka, odbojka…)
  • elemente gimnastičkih vežbi
  • poligone
  • elementarne igre
  • psihosocijalne veštine

Od posebnog značaja želimo da istaknemo da program AKTIVKO sadrži i osnovne elemente iz programa korektivne gimnastike, kao važnu preventivnu meru posturalnim poremećajima, deformitetima kičme i stopala, koji su nažalost sve češći problem kod dece u razvoju.

Od opreme je potrebno poneti čiste patike za salu, trenerku/helanke i majicu kratkih rukava.

MESEČNA ČLANARINA 3000 rsd. Prvi mesec promotivni popust od 10% (2700 rsd)