Aktivnosti - Body Temple


JANUAR 2020.

U novu godinu smo ušli sa dobrim raspoloženjem, sjajnom energijom i ogromnim interesovanjem da ponovo uvedemo časove ZUMBA FITNESS programa.

 Obaveštavamo Vas da su otvoreni novi termini za zumba fitness: SREDA 19:15  i  SUBOTA 11:45

U toku je promotivni period besplatnih 30 min. CORE časova SUBOTOM od 11:15.


DECEMBAR 2019.

SREĆNE PRAZNIKE VAM ŽELIMO!

Studio neće raditi od 30.12.2019. do 07.01.2020.

Prvi radni dan je SREDA 08.01.2020.


OKTOBAR 2019.

Obaveštavamo Vas da su otovreni novi termini BASIC FLOW programa – utorkom i četvrtkom od 18h.

Basic Flow je namenjen početnicima i osobama koje dugo nisu bile aktivne. Program obuhvata osnovne parterne vežbe iz Pilatesa i Joge, kojima se utiče na jačanje i istezanje posturalnih mišića. Poseban značaj ovih vežbi se ogleda u tome što pomažu u otklanajnju posledica stresa i lošeg držanja tela, koje se često manifestuju u vidu tenzije mišića vratnog i ramenog pojasa. Takođe želimo da istaknemo da u okviru ovog pograma postoji mogućnost prilagođavanja vežbi osobama koje imaju zdravstvenih problema sa kičmom i zglobovima.


SEPTEMBAR 2019.

Nova sezona vežbanja je počela. Podsećamo Vas da je u toku formiranje grupa i da se možete prijaviti za različite programe vežbanja. Probni termini se unapred zakazuju telefonom 0600 2639 00.

Više informacija o rasporedu i terminima proverite klikom na link septembar 2019.


AVGUST 2019.

Najavljujemo letnju pauzu. Studio neće raditi od 19. avgusta do 1. septembra 2019.


APRIL / MAJ 2019.


FEBRUAR/ MART 2019.
Či Gong program vežbanja i u prepodnevnim terminima: 

utorak i četvrtak od 10h

Osnovni zdravstveni program dinamičkog Či Gonga:

 • vežbe za otklanjanje posledica stresa
 • vežbe koje pomažu prirodnu detoksikaciju tela
 • vežbe za podizanje nivoa energije
 • vežbe za jačanje funkcija mozga i funkcija unutrašnjih organa
 • vežbe „namatanja svile”, pomoću kojih možete povratiti pokretljivost i potpune funkcije zglobova
 • akutap ‒ čišćenje i detoksikacija od mentalnih, energetsko-emocionalnih i hemijskih toksina

Bez aktivnosti uma i tela, pravilnog prirodnog disanja, relaksacije, slobodnog pokretanja mišića, tetiva i zglobova, čovek ne može da bude zdrav.

JANUAR 2019.

TOKOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA BODY TEMPLE STUDIO

neće raditi od 30.decembra 2018. do 7. januara 2019.


NOVEMBAR 2018.

KLINIČKI ZNAČAJ FIZIČKE AKTIVNOSTI

Fizička aktivnost – lek za 21.vek

Opšte je poznato da je Svetska zdravstvena organizacija pre nekoliko godina zvanično objavila da je uzrok preteranog oboljevanja i nepotrebnog umiranja čoveka današnjice nedovoljna fizička aktivnost. HIPOKINEZIJA je zvanično proglašena za globalni faktor rizika po čovekovo zdravlje. Poslednjih 20 godina u Srbiji je procenat gojaznosti porastao za 60 odsto, što je posebno alarmantno kod dece školskog uzrasta, pošto je svako treće dete gojazno. Prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, taj procenat se iz godine u godinu povećava. Gojaznost kod dece posebno je problematična budući da uzrokuje velike probleme sa zdravljem u kasnijim godinama, čak i ako osoba više nije gojazna. Ipak, oko 60 do 85 odsto gojazne dece školskog uzrasta ostane gojazno i u odraslom dobu, što dovodi do ranije i češće pojave hroničnih nezaraznih bolesti (hipertenzija – povišen krvni pritisak, rana ateroskleroza, šećerna bolest tip 2) te endokrinih, ortopedskih i psihosocijalnih poremećaja.

Početkom novembra 2018. u Beogradu je održana međunarodna stručna konferencija pod nazivom “Javno zdravlje i sportsko- rekreativni programi” u organizaciji Asocijacije Sport za sve. Među brojnim temama u okviru konferecije, istaknut je više puta značaj fizičke aktivnosti u očuvanju čovekovog zdravlja, a jedno izlaganje je posebno privuklo pažnju prisutnih -predavanje profesora dr Radosava Dragojevića. Tema predavanja je bila “Fizička aktivnost – lek za 21.vek”, gde smo imali prliku da po prvi put čujemo zvaničnu potvrdu u medicinskoj praksi da se fizička aktivnost može upotrebljavati kao LEK!

Fizička aktivnost kada se sprovodi redovno, pravilno i određenim nivoom intenziteta, od ogromnog je značaja u prevenciji  oboljenja kao što su INSULINSKA REZISTENCIJA, KARDIOVASKULARNA OBOLJENJA, KARCINOM KOLONA I DOJKE, OSTEOPOROZA, DEPRESIJA, a kao novi dijagnostički pokazatelj stanja zdravlja uzima se AEROBNA SPOSOBNOST, odnosno VO2 max. 


JUL-AVGUST 2018.

AKTIVNOSTI ZA DECU I TINEJDŽERE TOKOM LETNJEG RASPUSTA

Letnji raspust je velika radost za decu, ali često problem za roditelje. Vreme odmora i zabave bez osmišljenog načina kako da se ispuni dan, često se pretvori u vreme ispunjeno dosadom. Naša deca sve više postaju “virtuelna” jer previše vremena provode pred ekranima i mobilnim telefonima. Deci je potrebna podrška, motivacija i usmeravanje na različite sportske aktivnosti, druženja i kreativne igre. U želji da pomognemo roditeljima da na što bolji i kvalitetniji način usmere svoju decu tokom letnjeg raspusta, organizujemo tokom leta:

– školice sporta u prirodi

– treninge za roditelje i decu

radionice za decu i tinejdžere


EDUKATIVNE RADIONICE ZA DECU

U saradnji sa centrom za kreativnu decu i mlade “Kulturnaut” organizujemo tokom letnjeg raspusta radionice za decu uzrasta od 5 do 15 godina.

Draga deco,

pozivamo vas da se pridružite Body Temple studiju i Kulturnautu u njihovom Putovanju kroz vreme i tako otkrijete čaroban svet starih Slovena, Rimljana, Egipćana. Naučite kako da postanete mali arheolozi i konzervatori, kako da napravite mozaike, pišete glagoljicom, dešifrujete hijeroglife, pravite nakit, otkrijete magične šare pirotskih ćilima, saznate kako su nekada davno ljudi ukrašavali staklo i još mnogo toga.

Dođite da se družimo i zajedno otkrivamo čaroban svet umetnosti, istorije i arheologije.  

Program vodi arheolog Jovana Mijatović, osnivač centra za kreativnu decu i mlade “Kulturnaut”. Cena radionice je 500 dinara. Popust za  brata/sestru: 300 dinara. 

Udruženje ”Kulturnaut” – centar za kreativnu decu i mlade je nastalo kao rezultat višegodišnjeg iskustva, arheologa – konzervatora Jovane Mijatović, u organizovanju kulturnog dečijeg programa. Samostalni projekat za decu ”Putovanje kroz vreme 1 i 2” , podržala je organizacija ”Fraktal” a finansiran je dva puta od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda., dok je Ministarstvo prosvete 2017. godine podržalo isti projekat ispred „Kulturnauta“. Ministarstvo kulture je 2018. godine podržalo novi projekat “Kulturnaut u tvom kraju” Jovana je višegodišnji spoljni saradnik različitih dečijih programa, treninga za omladinu u organizaciji ”Duga”, Muzeja grada Beograda i Dečijeg kulturnog centra.


RADIONICA 1 

“Rimsko staklo -MILLEFIORI”

tehnika: staklo/plastelin

SREDA 20. JUN 2018. u 18h

Draga deco, dođite da se zabavite i naučite kako su nekada Stari Rimljani pravili staklene posude, koja je to tehnika 1000 cvetova (Millefiori), kako su se pravile kameje, dijatrete, a potom po uzoru na njih sami napravite plastelinom slične ili svoje oblike na teglama. 


SPORTSKO- REKREATIVNI DAN NA ADI CIGANLIJI

U organizaciji Visoke sportske i zdravstvene škole 12. maja je održan  Sportsko-rekreativni dan na Adi Ciganliji. U okviru revijalnog dela prisutni su imali priliku da vežbaju Strong Workout program, koji je vodila naša instruktorka Ružica Novaković.

Fizička aktivnost je važan aspekt unapređenja čovekovog zdravlja i kvaliteta života uopšte. Za razvoj svakog društva je od velikog značaja podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sporta za sve, odnosno bavljenje građana rekreativnim aktivnostima kao i razvijanje svesti kod stanovništva o njenom velikom značaju.


Novi programi vežbanja u našem studiju

Mama Core – vežbanje u trudnoći i nakon porođaja

Velika nam je čast i zadovoljstvo sto ćemo u saradnji sa studijom Contrology Body & Mind družiti se sa budućim mamama. Zato Vas i pozivamo da dođete na uvodni čas i predavanje u nedelju 25. marta u 18h da popričamo o svemu kroz šta žene prolaze tokom raznih životnih ciklusa i predstavimo program vežbi Mama Core namenjen trudnicama i porodiljama.

 

 

BODY TEMPLE STUDIO VAS POZIVA  NA BESPLATAN PROMOTIVNI ČAS

ŠKOLICE SPORTA “AKTIVKO”

 SREDA 31. Januar 2018. u 17:30

Program rekreativnog vežbanja namenjen deci uzrasta 3-5 i 5-7 godina. Kroz edukativne igre i razne motoričke zadatke na našim časovima deca stiču i usavršavaju svoje osnovne fizičke sposobnosti kao što su snaga, brzina, koordinacija, ravnoteža, izdržljivost i fleksibilnost. Pored toga, druženje kroz sport i igru sa vršnjacima doprinosi razvoju važnih socijalnih veština kod dece i pozitivno deluje na razvoj njihove samostalnosti, kritičkog mišljenja i emotivne stabilnosti.

 Program “AKTIVKO” obuhvata:
  •   vežbe izvedene iz prirodnih oblika kretanja
  •   osnove tehnike sportskih igara
  •   elemente gimnastičkih vežbi
  •   igre sa loptom
  •   poligone
  •   elementarne igre
 •   psihosocijalne veštine.

Od opreme je potrebno poneti čiste patike za salu, trenerku/helanke i majicu kratkih rukava.

NOVO U BODY TEMPLE STUDIJU!

PROGRAM OBUKE RODITELJA ZA MASAŽU BEBA –

IAIM (International Association of Infant Massage)

Dodir je svakoj bebi neophodan, nezamenljiv za njen pravilan rast i razvoj. Pruža joj osećaj sigurnosti i poverenja.

Masaža beba je vekovna tradicija koja se primenjuje u mnogim zemljama širom sveta. U tradicionalnim kulturama, posebno u Africi i Aziji, ova nežna veština sastavni je deo odgoja deteta i prenosi se sa kolena na koleno. Masaža produbljuje i osnažuje vašu vezu sa bebom pomaže vam da je bolje razumete i da sa ljubavlju i poštovanjem odgovorite na njene potrebe. Ona vas osnažuje kao roditelja jer vam omogućuje da postanete stručnjak za svoju bebu i njene jedinstvene potrebe.
Dodir je prvi jezik kojim govorimo i prvi jezik koji beba razume. Mame širom sveta instinktivno uzimaju bebe u naručje kada im je potreban uteha. Brojna istraživanja govore o značaju dodira za bebu.

Medjunarodna organizacija za masažu beba – IAIM (International Association of Infant Massage) postoji već nekoliko decenija. Pokreti koje pokazujemo na našim obukama su kombinacija pokreta iz švedske i indijske masaže, joge i refleksologije a rezultat su višegodišnjih istraživanja i praktičnih iskustava. Danas instruktori širom sveta podučavaju roditelje da masiraju svoje bebe.
Na našoj obuci roditelja za masažu beba pored toga što ćemo učiti da masiramo bebu, razgovaraćemo i o brojnim benefitima masaže, o idealnim uslovima za masažu, uljima koja koristimo, različitim stanjima bebe, o njenim signalima, plaču, povezivanju, raznim izazovima roditeljstva. Saznaćete i zašto je super da tate masiraju bebe ali i kako masaža može da pomogne starijem detetu da bolje prihvati bebu. Naučićete i kako da prilagodite masažu detetu koje raste. Uz sve to, imaćete priliku da razmenite iskustva sa drugim roditeljima, uživate u divnim kolačićima i provedete kvalitetno vreme sa vašom bebom.
Obuka traje 5 časova koji se održavaju jednom nedeljno, a namenjena je roditeljima beba do 12 meseci. Obuku vodi certifikovani IAIM instruktor za masažu beba – CIMI (Certified Infant Massage Instructor) Brankica Petrov. Obezbeđeni su ulje, štampani materijal, prostirke. Jedino što vi treba da ponesete je vaša beba i neko njeno ćebence ili peškir. Tate su više nego dobrodošle.

U toku je promotivni period, a prijave za obuku u martu su u toku!

Za sve informacije možete se javiti:

Na mail: brankicapetrov.iaim@gmail.com

Putem FB strane: https://www.facebook.com/masazabeba.IAIM/

ili na telefon: 069 1339 146

TAI ČI ČUAN I ČI GONG

OD 1. NOVEMBRA U BODY TEMPLE STUDIJU!
U saradnji sa Holističkim centrom Krug od 1.novembra počinjemo sa novim zdravstveno usmerenim programima vežbanja  ČI GONG I TAI ČI ČUAN. Više o terapeutskom aspektu ovih veština možete pročitati na stranici  www.imaas.rs

JUTARNJE RAZGIBAVANJE UZ PILATES I JOGU

Redovno vežbanje  je veoma korisna i zdrava navika za ljudski organizam, a posebno ako se ono izvodi u jutarnjim satima. Ako se “po jutru dan poznaje”, onda je vežbanje Joge u prepodnevnim terminima u svakom smislu idealan način da se “probudimo” i podignemo svoju energiju, kako bi

spremni dočekali novi dan.

NOVO U BODY TEMPLE STUDIJU!!

KRUŽNI TRENING

 Ako želite da uvedete neku promenu u svoj dosadašnji trening, možda je vreme da pokušate da vežbate sa partnerom, drugom ili drugaricom. Udvostručite zadovoljstvo vežbanja i razbijte monotoniju treninga. Trening u paru će vam popuniti kvalitetno vreme zajedno, a pomoći će vam da nastavite na putu ka ostvarenju sopstvenih ciljeva u održavanju dobre forme i dobrog zdravlja.  Povedite druga, sestru ili partnera i ostvarite 20%


POZIVAMO VAS NA JOŠ JEDNU

INTERAKTIVNU RADIONICU

– Put ličnog razvoja i promena navika –

U nedelju 1.oktobra imaćemo priliku da se opet družimo sa našom saradnicom, stručnjakom iz oblasti ličnog razvoja,  sertifikovanim NLP trenerom, Tatjanom Malovom. 

Put ličnog razvoja i promena navika biće tema naše druge po redu interaktivne radionice gde će učesnici imati priliku da nauče nešto novo iz oblasti ličnog razvoja i da podele međusobno zanimljiva iskustva i ideje iz ove oblasti.

Ukoliko želite da napravite važnu promenu u sopstvenom životu-karijeri, poslovnim odnosima, porodici, ili partnerskoj vezi, onda je koučing program odličan način da uz podršku stručnjaka iz ove oblasti pokrenete proces reKreiranja  na putu do željenih rezultata.


REKREATIVNA RADIONICA 

ZA RODITELJE I DECU


OTVORENA JE SEZONA VEŽBANJA NA OTVORENOM 🙂 

LETNJI TRENINZI U PRIRODI

Pored redovnih treninga koji će se održavati celog leta u prostorijama našeg studija, organizujemo i treninge u prirodi. Ovaj vid vežbanja se ne razlikuje mnogo od klasičnih časova u sali, ali ima jednu ogromnu prednost, a to je okruženje.

PRIRODA nam nudi mnogo toga lepog i korisnog, pre svega svež vazduh. Našem telu mnogo više prija čist vazduh, sunce i zelenilo od klimatizovanog zatvorenog prostora.

Boravak u prirodi podstiče dobro raspoloženje, smanjuje napetost i stres, a kada tome dodamo vežbanje i druženje, onda je to idealan spoj za ZDRAV DUH U ZDRAVOM TELU.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na otvorenim časovima Pilatesa i različitih fitnes programa koji će se održavati vikendom na Savskom keju u blokovima na Novom Beogradu.


POZIVAMO SE ZAINTERESOVANE RODITELJE DA NAM SE PRIDRUŽE NA EDUKATIVNOJ RADIONICI 

VASPITAVANJE DECE PRIMEROM

Radionica je osmišljena tako da na zanimljiv način i kroz interakciju učesnicima ponudi neka rešenja za izazove koje nosi roditeljstvo.