Core Workout - Body Temple

CORE (“kor”) je naziv za specifičnu grupu mišića koja ima veoma važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Mnogima je asocijacija na ovaj pojam – trbušnjaci. Međutim, ovi mišići su mnogo više od toga.

Predstavljaju osnovnu potporu našem telu prilikom svakodnevnih aktivnosti. Stabilizuju kičmu i karlicu, dok istovremeno štite unutrašnje organe i drže kičmeni stub uspravnim. Nalaze se u centralnom delu tela i obuhvataju sve strukture mišićnog tkiva koje se nalaze između leđa i stomaka. Sa gornje strane nalazi se dijafragma, a sa donje mišići karličnog dna, poznati još kao “pelvic floor” mišići.

Ovaj program traje 30 minuta i predstavlja sistem parternih vežbi i specifičnih polažaja tela koji se smenjuju određenim redosledom. 

Core workout je program namenjen svima, koji žele da ojačaju posturalne mišiće i poprave svoje držanje. Takođe, odlična je dopuna ostalim vidovima vežbanja, jer doprinosi efikasnosti pokreta samim tim i kvalitetu treninga. Jačanjem CORE-a smanjuje se rizik i od povreda, najčešće leđa, tokom drugih fizičkih aktivnosti.