Stručni saradnici - Body Temple

Tatjana Malova – “Kreacija Rekreacija”

Rekreacija životnog stila je Coaching koncept o promeni navika.

Svakom od nas se dešava da svesno ili nesvesno steknemo navike koje  nam nisu od koristi, a neke od njih ozbiljno narušavaju naše zdravlje.  Ukoliko ste svesni svojih neželjenih navika isprobajte jednostavan pristup promene navika koji će vas korak po korak voditi i osloboditi od neželjnog ponašanja i stvoriti nove neurološke puteve u vašem telu.  Živite zdravo i neka vaše telo služi vama dugoročno. Živite život sa lakoćom.

 

Prim. Dr Branka Konstantinović Birovljev– Specijalista higijene subspecijalista iz ishrane

Doktorka Branka Konstantinović Birovljev radi u Zavodu za zaštitu zdravlja studenata u Beogradu, načelnik je službe za unapređenje i očuvanje zdravlja i vodi Savetovalište za ishranu već dvadeset godina.

Stručni je saradnik i konsultant Body Temple studija iz oblasti zdrave ishrane i zdravih stilova života.

Autor je i koautor brojnih naučnih radova iz oblasti ishrane, stručno metodoloških uputstava publikacija i brošura (Šećerna bolest, Značaj dijetnih vlakana u ishrani, Opstipacija, Hronična opstruktivna bolest pluća, Fizička aktivnost integralni deo terapije gojaznosti, Značaj fizičke aktivnosti za zdravlje, Anemija u trudnoći, Ishrana u trudnoći, Da li su nam potrebni suplementi ishrane, kako živeti zdravije, Suplementi ishrane tokom odvikavanja od pušenja, Zamenite lošu naviku dobrom…)

Prisustvovala je i bila aktivni učesnik na brojnim seminarima u okviru kontinuirane medicinske edukacije u vezi sa problematikom kojom se bavi: Najnovija saznanja u terapiji gojaznosti, ishrana i fizička aktivnost, dispepsija, i iritabilni kolon, i mnogi drugi koji su se održavali pod pokroviteljstvom Ministarstva Zdravlja i Lekarske komore.

Dugi niz godina prati kvalitet ishrane i obavlja sanitarno-higijenski nadzor u objektima za ishranu učenika i studenata u Republici Srbiji pod pokroviteljstvom Ministarstva Prosvete Republike Srbije u cilju poboljšanja ishrane, a time i zdravlja mladih.

Dr Branka je takođe angažovana i kao stručni savetnik o zdravim životnim stilovima i promoter istih kroz rad u savetovalištu, u medijima, držala je predavanja po pozivu na temu ishrane na fakultetima i studentskim domovima, Wellnes institutu na temu funkcionalna hrana.

Prati stručnu literaturu iz svoje oblasti i prevodi aktuelna saznanja vezana za oblast ishrane (“Zaštitite um od starenja”, Zaldi S. Tanu izdanje Finesse).

Kao lekar konsultant za suplementaciju ishrane u firmi Calivita International, radi već 15 godina i svake godine obnavlja stečeno znanje vezano za suplementaciju. Završila je obuku na darkfield mikroskopu koja omogućava uvid u homeostazu organizma. Ovom metodom nefiksiran i neobojen uzorak kapi krvi posmatra se pod velikim uvećanjem na tamnoj podlozi što daje mogućnost da i lekar i pacijent na ekranu kompjutera, pomoću video kamere, vide uvećanu sliku krvi pacijenta i na taj način sagledaju eventualne patološke promene mnogo pre pojave bolest. Ova metoda daje indikacije za preventivno delovanje, adekvatnu promenu ishrane i primenu lekova ili antioksidanata i biljnih preparata, što značajno smanjuje rizik od pojave bolesti.

Andrijana Dodić

ReKreativne radionice za decu i roditelje

poseban program vaspitno-obrazovnog rada namenjen roditeljima i njihovoj deci predškolskog i školskog uzrasta. Cilj radionica je da u nekom prijatnom obliku (igre, kreativne radionice ili rekreacija, vežbanje) obradimo veoma važne teme, koje se tiču roditeljstva, razvoja zdravih navika i motivacije za učenje. Želimo da damo podršku deci i roditeljima, pružajući im ideje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i poboljšanje odnosa. Radionice, uz pomoć svojih saradnika (umetnici, pedagozi, treneri… ) vodi Andrijana Dodić.

„ReKreativna radionica je ostvarenje želje da spojim ljubav prema učiteljskom pozivu i ljubav prema rekreaciji. Reč rekreacija potiče od lat. reči re creo, re creare, što znači ponovo stvoriti, obnoviti. Novi početak – to je ideja kojom je prožet ceo program. Svaki dan je prilika da steknemo nove navike, popravimo odnose, stvorimo novog sebe. Svako jutro je šansa da se iznova kreiramo. Ko trenira – sebe kreira. Sve je trening.

Na moju veliku radost, rođena sam u domu punom ljubavi i bilo mi je dozvoljeno da budem šta god želim „kad porastem“. Zato danas radim ono što najviše volim. Zbog toga verujem da su ljubav, razumevanje i poverenje najvažnije karike u vaspitanju. Današnjoj deci je, takođe, potrebno da se osete voljeno i vođeno. Potrebno im je podsećanje na njihovu jedinstvenost i ono najbolje u njima. Na istine i vrednosti, koje ona nose u sebi.

Deca žele disciplinu uz poštovanje i ljubav. Rad uz radost. Žele da im damo primer i pružimo podršku. Deca vole mesta na kojima je sve moguće. Mesta na kojima će njihovi snovi biti prihvaćeni i podržani i gde će svoje snove pretvarati u stvarnost. Kutak – ušuškan i stvaralački. Otuda ReKreativna radionica – da im to i pruži.

Verujem u svaki dečji san!“

Andrijana Dodić – master učitelj i fitnes trener. Master studije završila je na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, a tema master rada odnosila se na motivaciju u nastavi fizičkog vaspitanja. Iskustvo od preko deset godina u svetu fitnesa sticala je radeći kao trener, međunarodni prezenter i predavač. Danas vodi svoj produženi boravak za decu – ReKreativna radionica „Đačić“

ŠTA OBUHVATA BORAVAK U REKREATIVNOJ RADIONICI „ĐAČIĆ“?

  • naš odlazak u školu po dete (nakon prepodnevne smene), u radionici mogu boraviti u periodu od 11-18h *
  • odvođenje dece u školu (pre popodnevne smene), u radionici mogu boraviti u periodu od 7-14h*
  • podsticaj za samostalnu izradu domaćih zadataka
  • vežbanje školskog gradiva
  • obrok i užinu
  • neki vid rekreacije (treninzi u sali i u prirodi, šetnje, korektivne vežbe, vežbe sa rekvizitima…)
  • kreativni odmor (uz igru, časopise i odabrani TV program)
  • kreativne radionice: likovna umetnost, zanimljivosti iz sveta, gluma, gost iznenađenja…

*odvođenje i dovođenje dece važi za škole u blizini

 

KONTAKT

Partizanske avijacije  73v

Tel: 064 0194 781

Email: dodicandrijana@gmail.com

Web: www.rekreativnaradionica.rs

Facebook: ReKreativna radionica